lørdag 27. februar 2010

Rolige tider i Laos

Dette er siste dagen vaar i Laos. Vi kom hit torsdag kveld med et lite propellfly. Helt fra vi kom til immigrasjonskontrollen paa flyplassen har vi likt dette landet utrolig godt! Folk er saa utrolig hyggelige og vennlige. Laos er en kjempekontrast i forhold til landene vi har besoekt foer. Her er alt veldig rolig og det er mye mer struktur enn f.eks i Vietnam med tanke paa lover og regler. Det er deilig at bilene ikke tuter hele tiden og man kan faktisk gaa i en gate uten aa bekymre seg for aa doe i neste oeyeblikk.

Vi har vaert i en by som heter Luang Prabang de siste dagene. Her er det mange fine gulltempler, utrolig mye munker og mange soete franske hus. Den foerste dagen dro vi til noen fosser i jungelen en times tid unna byen. Der var det ogsaa en bjoernepark med moonbears. Det var litt tilfeldig fordi vi moette en journalist som skrev om moonbears i Kambodsja. Fra gammelt av tror mange at man kan bruke noe av urinen til moonbears som medisin. Derfor blir de drept. Dette er ulovlig, men paagaar fortsatt. Derfor var det hyggelig aa se noen friske og fine bjoerner:) Dagen etter dro vi paa elefantriding. Det hadde vi gledet oss til, men det viste seg aa vaere ganske grusomt. Vi var de eneste turistene og elefantene saa ikke ut som hadde det saa bra. Elefanten vaar ville ikke gaa og snudde hele tiden, noe som er ganske skummelt naar du sitter paa toppen av den, saa vi foelte oss ikke helt trygge. Det morsomste var egentlig aa gi de blader etter turen. Paa kvelden var vi paa nattmarkedet og kjoepte litt forskjellig.

I dag er vi litt slitne fordi vi var ute og festet litt i gaar. Det som er ganske sjarmerende med denne byen er at alle barene stenger kvart paa tolv om kvelden og hotellene stenges klokken tolv. Saa da har man veldig lite valg paa aa komme tilbake i tide. Det henger plakater paa alle hotellene om at: please be back at 12pm. Naa har vi akkurat leid sykler og sykler rundt og vet ikke helt hva vi skal bedrive tiden vaar med. Vi reiser med nattbuss (igjen!) til Chiang Mai i Thailand klokken 18 i kveld. Det er en busstur paa 20 timer. Vi gleder oss... Etter Chiang Mai er det bare et stopp igjen foer vi reiser til Kina! Det er sykt rart aa tenke paa at tiden gaar saa fort. Halve tiden er allerede forbi. Men aa backpacke er helt supert!

Kommentarer er alltid hyggelig, foeler at vi skriver til veggen her?

M+M :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar